Terkini, Perdana Menteri umum satu berita baik untuk rakyat

KERAJAAN melanjutkan moratorium dan bantuan bank bersasar selama tiga bulan, khususnya untuk golongan yang benar-benar memerlukan dan masih terjejas akibat penularan pand3mik Cov-19. Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, keutamaan pemberian lanjutan itu akan diberi kepada individu yang kehilangan pekerjaan dan mereka yang terjejas pendapatan akibat penularan pand3mik Cov-19. “Ramai yang mengharap agar moratorium […]

Suara Rakyat Malaysia, Lebih 350,000 Tandatangan Petisyen Bantah PKP Dilonggarkan

Ratusan ribu orang menandatangani petisyen dalam talian bagi membantah keputusan kerajaan melonggarkan sekatan perintah kawalan pergerakan (PKP). Ketika berita ini ditulis, lebih 330,000 menandatangani petisyen itu di Change.org bagi meminta perintah kawalan pergerakan bersyarat (PKPB) dibatalkan. PKPB akan berkuat kuasa pada Isnin ini bagi membolehkan kebanyakan sektor perniagaan dibuka, termasuk restoran dan pusat jagaan harian. … Read more

‘Mat Salleh’ Puji Macam Mana Malaysia Handle Covid-19 Berbanding US

Disebalik kekecohan yang berlaku dekat negara kita, kadang-kadang kita terlepas pandang dengan usaha-usaha kerajaan yang cuba sedaya upaya untuk tangani wabak Covid-19 ni dari terus menular. Lepastu, bila sebut je nama negara-negara first world country macam Amerika Syarikat, secara automatiknya kita mesti fikir yang negara macam ni mesti cara dorang handle Covid-19 atau masalah-masalah lain lagi power dari negara kita. Yalah, … Read more

“Tak Risau Wabak..”- Ribuan Tabligh Asia Berhimpun Di Indonesia.

Wabak COVID19 di sememangnya sedang menjadi ancaman paling menakutkan bagi seluruh dunia ketika ini. Ribuan kematian telah direkodkan dan banyak negara sudah terjejas. Baru-baru ini, Malaysia telah merekodkan peningkatan mendadak berpunca daripada himpunan tabligh yang diadakan di Masjid Sri Petaling tempoh hari. Namun, seakan tidak serik dan tidak mengambil ikhtibar daripada hal tersebut, Ijtima Dunia … Read more

6 Fasa Covid-19 Yang Rakyat Italy Dah Lalui. Malaysia Di Fasa 3 Sekarang

Baca sampai habis sebab anda akan faham apa yang rakyat Itali telah lalui dan apa yang rakyat Malaysia bakal lalui jika situasi tidak berubah. Itali adalah contoh terdekat yang kita boleh ambil sebagai panduan untuk persediaan menghadapi Covid-19. Apa yang mereka telah lalu, sedang kita lalu dan bakal kita lalui. Sejujurnya, hingga kini Italy masih … Read more

Kes Covid-19 Makin Teruk, Artis Malaysia Seronok Bercuti Di Luar Negara

Jumlah kes Covid-19 di Malaysia semakin meningkat. Bagaimanapun dalam situasi yang membimbangkan ini masih ramai lagi yang degil bercuti ke luar negara. Bukan rakyat biasa sahaja tapi golongan artis pun buat perangai. Macam manalah orang tak marah! View this post on Instagram Blue sky. ? A post shared by liyanajasmay (@liyanajasmay) on Mar 16, 2020 … Read more

“Rakyat Malaysia Memang Degil – Nak Travel, Berhimpun. Nasib PM Dah Umum”

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba berkata, jumlah terkini jangkitan koronavirus baharu sudah mencatatkan 428 kes dengan sembilan kes dirawat di  Unit Rawatan Rapi (ICU). Ini berikutan terdapat 190 kes positif Covid-19 baharu yang dipercayai berkaitan kluster perhimpunan tabligh di Masjid Jamek Seri Petaling. Justeru, ia menjadikan Malaysia menjadi negara tertinggi di Asia Tenggara … Read more

Gila! Senarai Gaji Artis Terkenal Malaysia Yang Ramai Tak Tahu

Antara populariti sebuah lagu dan penyanyi memainkan peranan penting dalam karier seorang artis. Jika penyanyi itu serius dalam nyanyian sebagai karier dan ‘periuk nasi’, sudah tentu dia berusaha mencari populariti dan menempatkan diri di peringkat lebih baik dengan status seorang penyanyi popular. Bayangkan, penyanyi yang sudah popular mempunyai ramai peminat kerana mempunyai lagu popular yang sering dimainkan di radio dan muncul di … Read more

Harap Maaf